Bloei Blog

donderdag 6 februari 2020

Zwanger? 10 redenen om te (blijven) sporten!

Tijdens een zwangerschap verandert je lichaam ingrijpend. Je buik groeit, je borsten worden groter, je gewicht neemt flink toe en je gewichtsverdeling verandert waardoor de kans op lage rugpijn toeneemt. De zwangerschap vraagt veel energie en zorgt voor extra vermoeidheid. Niet zo vreemd, want je lijf produceert een mini mens!

Om te zorgen dat je lichaam stabiel blijft, dat je gewicht niet teveel toeneemt en je fit aan je bevalling begint, is het belangrijk dat je bij een gezonde zwangerschap blijft sporten of in ieder geval een actieve leefstijl hebt waarin je veel beweegt, wandelt en fietst.

Voordelen van sporten tijdens de zwangerschap
1 je voelt je fit en energiek en je conditie blijft op peil
2 je hebt minder last van zwangerschapskwalen
3.je lichaam houdt minder vocht vast
4.je verkleint de kans op spataderen
5 je lichaam blijft stabieler
6 het bevordert de stoelgang
7 je bloeddruk blijft stabieler
8 goed voor je humeur, minder last van ‘moodswings’ door het aanmaken van endorfines
9 het bevordert een goede nachtrust
10 je herstelt sneller na de bevalling

Redenen genoeg om te blijven sporten!
Je kunt de eerste drie maanden van je zwangerschap overigens je eigen sport blijven doen zolang het goed voelt.

Welke sport je ook doet, er is een aantal aandachtspunten voor het veilig en verantwoord sporten tijdens je zwangerschap die goed zijn om wel even door te nemen. Lees ze hier.

Regelmatig sporten
Probeer dagelijks een half uur te bewegen zoals wandelen of fietsen. Daarnaast 2 liefst 3 keer per week te sporten. Pas dan profiteer je echt van bovenstaande voordelen.

Ben je actief of heb je het voornemen? Beloon jezelf hiervoor! Dat stimuleert je extra om te blijven sporten en bewegen tijdens je zwangerschap. Geef jezelf gezonde aandacht cadeau en boek een zwangerschapsmassage bij Bloei massage.